Scholingsfonds

Het gaat goed met het scholingsfonds. De resultaten zijn goed. Veel studenten uit het netwerk van AquAid krijgen ondersteuningen van Stichting Kind in Malawi met een beurs voor studeren en leven. Dit maakt voor hen het verschil tussen perspectief hebben en helemaal geen perspectief. Iedereen is gemotiveerd en dat moedigt aan om door te gaan.

James, 24 jaar vertelt zijn verhaal. Hij verloor op jonge leeftijd zijn beide ouders. Enkele jaren later overleed zijn enige broer. Er was nog wel een oom die hem opving, maar toch klopte hij aan bij AquAid voor hulp. Deze organisatie met engelse wortels omvat een weesdorp met zo’n 100 kinderen die er permanent wonen en ruim 400 kinderen die er dagelijks naar de basisschool komen en gevoed en medisch verzorgd worden. Het is grotendeels zelfvoorzienend, dat wil zeggen dat veel faciliteiten voorhanden zijn, zoals een groentetuin, meubelmakerij, kleermakers (dit zijn mensen met een lichamelijke beperking die alle schooluniformen maken en verstellen), een kleine kliniek en dus ook een basisschool.

James kon niet naar school, omdat daar geen geld voor was. AquAid heeft voor hem de middelbare school betaald. Deze kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Maar een beroepsopleiding is veel duurder. Toch kunnen in totaal 85 jongeren een opleiding doen. Van 20 van hen betaalt Stichting Kind in Malawi deze dus. De hoop is dat het vinden van een goede stageplek de baankans vergroot. Het vinden van een baan is in Malawi moeilijk, maar zonder opleiding nog veel moeilijker.
De veerkracht die hij en veel mensen hebben is een mooi voorbeeld, dat hoop biedt voor de nieuwe generatie in Malawi.

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone